Betting på nätet

16 Mar 2015

Betting på nätet är någonting som har ökat explosionsartat de senaste åren, trenden bara växer och växer. Mångra drar förmodligen en parallel mellan sport och betting eftersom det oftast just handlar om att tippa utgången på någon match eller något lopp. Stryktipset är en klassiker men numera går det att spela på det mesta: vad resultatet blir i halvtid, vem som får första frisparken och vem som gör första målet. Det finns fortfarande de som vill betta live vilket innebär att du måste satsa pengarna hos något spelombud på stan. Fördelarna med det här är såklart att du kanske får möjlighet att se matchen eller loppet live, på en arena eller vid en bana, och den känslan kan såklart inte internet slå. Dock är fördelarna med internet många: det är bekvämt och smidigt samtidigt som utbudet är betydligt större än hos spelombuden.

Lägg tid på att hitta bra odds

Något som är relativt nytt när det gäller betting är att man kan spela på live odds och det innebär att man spelar utefter hur matchbilden ändras under matchens gång. En annan del av bettingen som har utvecklats markant är att det i dag går att spela på nästan varenda liga i hela världen, förr var det i princip bara engelsk fotboll som det gick att betta på. De olika spelportalerna skiljer sig åt, så ett tips är att leta lite efter de som ger odds på den liga man själv vill betta på. Självklart handlar det också om att hitta de bästa oddsen på det spel man är intresserad av, så det lönar sig att lägga lite tid och jämföra de olika spelsajterna och oddsen. Dessutom kan det vara bra att hålla ögon och öron öppna efter bonusar och erbjudanden – något som man kan få om man är en lojal spelare hos bolaget. Precis som med mycket annat finns det självklart de som är antingen för eller emot betting på nätet. En del menar att i och med internet finns det nu en större risk för spelmissbruk och andra, som är positiva, menar att bettingen på nätet blir till en fördel för både spelare och lag eftersom allt fler kan titta och följa matcherna och lagen. Det finns ju egentligen inga rätt eller fel, slutligen handlar det om varje enskild människas val och beslut och precis som med mycket annat är ju en balans det bästa. Lagom är bra! Spela inte för mer än vad du har råd med, är ett konkret råd.

Så börjar du

Det viktigaste att tänka på och fråga sig själv är: varför du vill spela? Är det för att bli rik så är det fel ände att börja i. Gör det i stället om du finner det underhållande, sedan, är såklart ett extra klirr i kassan bara ett stort plus. Betting kräver nämligen väldigt mycket tur så därför gäller det att vara modig när man spelar och framför allt vara medveten om risken att förlora. Har du råd att spela? Den frågar bör alla ställa sig innan man drar igång.

Om du bestämmer dig för att spela kan du välja att öppna ett konto hos något spelbolag. Kolla en extra gång så att spelbolaget jobbar inom EU:s gränser, annars finns risken att du måste betala skatt på eventuella vinster. Sedan kan det vara bra att kolla upp hur spelsajten betalar ut sina vinster och om de tar några avgifter. Sist men inte minst: betting kräver kunskap men framför allt tur. Gör en budget och håll hårt i den! För du vill ju inte bli pank, då är nämligen det roliga förbi.