30 DAGAR AV FOTO I ITALIENSKA SIENA

Aktuellt 7 Okt 2016

I mer än 30 dagar, från 29 oktober till 30 november, kommer den italienska staden Siena stå värd för den andra omgången av Siena Art Photo Travel Festival, ett fönster mot världen och en samlingspunkt för många proffs, entusiaster och unga talanger.

Foto: Timothy Allen
Foto: Timothy Allen

 

Kärnan i evenemanget kommer vara elva utställningar runtom i staden, tillsammans med många workshops, fototurer, konferenser och möjligheten att träffa bland annat författarna Melissa Farlow, Pulitzerprisvinnande bildjournalist på National Geographic, Timothy Allen, världskänd fotograf och ansvarig för BBC:s tv-serie Human Planet och Majid Saeedi, iransk dokumentalist som har spenderat många år under sin karriär med att berätta historien om det afganska folket. De tre författarna kommer även, tillsammans med fem andra fotografer, ställa ut sina bilder i Sienas historiska hjärta. Bland annat kommer Intronati-biblioteket agera scen för End of the Road, en serie bilder tagna av Timothy Allen, fotograferade på de mest avlägsna platserna i världen. Två utställningar kommer tillägnas biologisk mångfald och naturen: Planet Earth – Saving a World av bildjournalisten Luca Bracali och Arctic Lord, Polar Bear in its Habitat av Marco Urso.

Foto: Luca Bracali
Foto: Luca Bracali

 

Festivalen öppnas med prisceremonin för Siena International Photography Awards, en internationell tävling om under det här andra året fått ta emot över 45 000 bidrag från 127 länder över hela världen. Vinnarbilderna ställs sedan ut i utställningen Beyond the Lens i Magazzini del Sale inne i the Palazzo Pubblico of Siena. Under månaden som följer blir det sedan möjligt för besökarna att ta del av workshops, fototurer, konferenser med mera och den digitala fotoexperten Marianna Santoni, som av många ses som en Photoshop-guru, delar med sig av sina kunskaper i elva workshops mellan 4 och 27 november.

– Vi är stolta, säger Luca Venturi, grundare och art director för festivalen, över att presentera en andra upplaga av Siena Art Photo Travel. På två år har vi skapat ett viktigt evenemang som sträcker sig utanför Sienas gränser och drar hundratals människor med en gemensam förkärlek för den här otroliga konsten till Italien.

För mer information om festivalen, gå till www.artphototravel.it

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.