50-ÅRING FIRAR MED FOTOFESTIVAL

Aktuellt 23 Sep 2016

Den 8 oktober bjuder bildgruppen Prisma i Hallstahammar in till en fotofestival för att fira sin 50 födelsedag på Knytpunkten i Strömsholm. Tre svenska fotografer, med olika bildstilar, formspråk och motivområden, har bjudits in för att visa bilder och berätta om sitt fotograferande.

Fotografen Maja Kristin Nylander kommer och berättar om sitt fotograferande.
Fotografen Maja Kristin Nylander kommer och berättar om sitt fotograferande.

De tre inbjudna fotograferna är Anders Petersen, Maja Kristin Nylander och Anders Geidemark.
Anders Petersen är idag en av Sveriges mest internationellt kända fotografer och som dokumentärfotograf lägger han stort fokus på människor och miljöer bortom de glättiga fasaderna. Han fotograferar nästan uteslutande i svartvitt och hans föreläsningar tar dig nära sina motiv.
Anders Geidemark är naturfotograf, författare till flera böcker och bildspel, grafisk formgivare, föreläsare, fotolärare och redaktör. Han har varit verksam i 40 år och under hans föreläsning får publiken ta del av hans bilder och berättelser från alla dessa år.

Maja Kristin Nylander är fotografer som i sina försök att förstå världen har skapat en helt egen bildvärld. Besökaren får här se bilder från hennes självbiografiska serier och höra henne berätta om varför och hur hon skapar sina bilder och hur hon blandar olika fotografiska tekniker för att uppnå rätt känsla i bilden.

Utöver fotofestivalen anordnas en stor retrospektiv utställning som under oktober och november visas på Kulturhuset i Hallstagammar.

För mer information och biljetter, gå till http://www.bildgruppenprisma.se

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.