Abeo Pro – flexibelt stativ från Vanguard

Nyheter 12 Apr 2013

Abeo Pro är en helt ny stativserie från Vanguard med aluminium- och kolfiberstativ som bland annat erbjuder flexibel uppställning och montering av kameran.

VanguardAbeoPro283AT-Wordpress

De nya stativen i Abeo Pro-serien erbjuder en hel del funktioner för att göra inställningar i olika vinklar och på en rad olika underlag. Till att börja med så går det att vinkla mittenpelaren från 0 till 180 grader steglöst, vilket gör det möjligt att placera din kamera exakt där du vill ha den när du exempelvis vill ta makrobilder. Även benen går att ställa in i ett antal olika vinklar, närmare bestämt 25, 50, och 80 grader. Benen går även att ställa nästan rakt ut för riktiga lågvinkelbilder. En bonus i det sistnämnda sammanhanget är att det följer med en kort mittpelare i paketet.

VanguardAbeoProMulti-Wordpress

I slutet av varje ben erbjuds dessutom tre olika typer av fötter, inklusive spikfot, och fötter som ska ge bra fäste på snö och i sand.

Som nämndes i ingressen så erbjuds det här stativet i både aluminium- och kolfibervarianter, samt i kitversioner med medföljande stativhuvud. De intressantaste kiten i det sammanhanget är aluminiumstativet Abeo Pro 283AGH och kolfiberstativet Abeo Pro 283CGH där stativhuvudet GH-300T med pistolgrepp och integrerad avtryckare ingår. Det stativhuvudet har vi tidigare skrivit om på firstfoto.se.

Avslutningsvis kan vi avslöja att stativen i den nya serien har en maxhöjd på 190 cm, och en hopfälld längd på 78 cm.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.