ÄR DU SVERIGES BÄSTA TRÄDFOTOGRAF

Aktuellt 5 Aug 2016

 Vi-skogen drar i dag igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen, som hålls för fjärde året, lockar årligen hundratals proffs- och amatörfotografer från hela landet att göra upp om titeln Årets trädfotograf.

Foto: Jonna Jinton, vinnare i 2015 års tävling
Foto: Jonna Jinton, vinnare i 2015 års tävling

Bidrag till tävlingen välkomnas fram till den 15 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår fotografen och bloggaren Jonna Jinton, som vann tävlingen förra året, Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén och den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi.

– Träden är helt livsviktiga för oss människor, det gäller både i Sverige och i östra Afrika där Vi-skogen arbetar. Men jag tror att vi ibland tar träden för givet. I år hoppas jag att vi får många bidrag som visar just vilken roll träden spelar i människors liv, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen.

Deltar gör man genom att skicka in bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2016 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnarens bild blir publicerad i Tidningen Vi i höst och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

  1. Skicka en bild via mejl till [email protected]
  2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2016 och #viskogen

Läs mer om tävlingen på www.viskogen.se

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.