Bevara fotografier för framtiden genom ”Samtidsbild”

Aktuellt 4 Apr 2012

Aldrig förr har det fotograferats så mycket som nu. Varje år tas miljontals foton i världen och digitala kameror och mobiltelefoner bidrar till en extrem ökning. Men vart tar alla bilderna vägen? Vad händer om det blir översvämning eller om de försvinner i kraschade hårddiskar? Stockholms läns museum lanserar nu en ny tjänst – ”Samtidsbild” – för att de som fotograferar ska kunna ladda upp och bevara sina bästa foton.

Det stora fotointresset gör att insamlandet av fotografier har fått en bra start. Genom den nya tjänsten kan de som är intresserade ladda upp sina fotografier. Rättigheterna till fotografierna ligger kvar hos fotografen, men bilderna blir sökbara för allmänheten och kan användas för framtida forskning. De fotografier som laddas upp kommer att lagras för all framtid i museets digitala arkiv.

Vi söker efter bilder som beskriver hur livet ser ut idag, som skildrar både händelser och miljöer. Fotografierna kan vara tagna var som helst. Det enda kravet vi har är att bilderna har någon anknytning till Stockholms län säger Elisabet Boogh, projektledare och ansvarig för projektet.

Museet söker fotografier som berättar om följande teman:
– Hemmet
– Resvägar och kommunikation
– Arbete och fritid
– Hälsa och miljö
– Mat och umgänge
– Platser

Länsmuseet planerar dessutom en utställning med de bilder som samlats in.

Mer information hittar du här!

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.