BLI KREATIV MED REKVISITA

Teknik 24 Jul 2016

Planera en porträttsession med antikviteter och tillbehör som tema.

Foto: Jodie Mann
Foto: Jodie Mann

Du kan ge dina bilder en extra dimension om du tar med rekvisita till en ­porträttfotografering. Faktum är att de kan utgöra hela den kreativa grunden för fotograferingen. Fotografen Jodie Mann förklarar:

Foto: Jodie Mann
Foto: Jodie Mann

”Här var tanken att återskapa en galjonsfigur från ett 1800-talsskepp, men med en modetwist.”, säger hon. Det är alltid en utmaning att få ihop alla de rätta elementen under samma dag, så det är viktigt att göra efterforskningar och förbereda sig. Jag var ute efter en övergiven fotoplats med en industrikänsla så att det skulle kännas övergivet, och min stylist fixade fram rekvisita från en rad olika ställen. Nätet, skeppets ratt (väldigt äkta och väldigt tung!) och miniatyrskeppet som används i håret hämtades från en nautisk antikaffär, och kläderna kom från en vintagebutik. Repen lånade vi av en performanceartist.”

Jodie använde sin kamera ihopkopplad med en laptop under den här fotograferingen eftersom den större och mer detaljerade skärpen gjorde det enklare att se var det krävdes justeringar. Hon la även till extra detaljer i bilderna i efterbehandlingen. ”För att framhäva den kusliga känslan använde jag Photoshop för att lägga till lager med dis, och skapade även lite spindelnät på skeppsratten.”

www.jodiemann.co.uk

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.