BORTGLÖMDA BOWIE-BILDER VISAS UPP

Aktuellt 27 Jan 2017

Bilderna var bortglömda i över 40 år, men i några dagar till ställs aldrig tidigare visade bilder från David Bowies konsert på Kungliga tennishallen 1976 ut på ett galleri Stockholm.

bowie1

– Det känns väldigt kul att få visa de här bilderna efter så många år, det är även inspirerande att arbeta med svartvitt, säger Stefan Almers som tog bilderna som 20-åring.

1976 står David Bowie på scen inför en utsåld publik på Kungliga Tennishallen i Stockholm. Längst fram står den då 20 åriga fotografen Stefan Almers och tar bilder. Fotorullarna läggs sedan i en låda och glöms bort i över 40 år. Nu ställs de aldrig tidigare visade bilderna ut på Galleri Partout i Stockholm.

Hösten 2016 hittar Stefan Almers bilderna och sätter genast igång ett rigoröst arbete med att förstora bilderna, trycka upp dem och förbereda dem för att för första gången visa dem för allmänheten. Det nyöppnade Galleri Partout på Sturegatan 16 i Stockholm får se bilderna, bestämmer sig för att ställa ut dem och hittills har intresset för de tidigare ovisade verken varit stort.

Stefan Almers är en svensk fotograf med över 40 år i branschen och har under sin karriär levererat reklamfoto åt företag som Ericsson, Scania, Hästens Sängar m.fl. Du har även sett Stefans bilder i tidningar som Allt om Mat och flera kokböcker där han porträtterat flera av våra största kockar.

Utställningen pågår till och med den 31 januari på Galleri Partout på Sturegatan 16 i Stockholm.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.