CANON HAR LANSERAT NYA EOS 5D MARK IV

Nyheter 30 Sep 2016

Canon har nu släppt ytterligare en kamera i sin EOS 5D-familj – EOS 5D Mark IV.

Canon4

Kameran har en 30,4-megapixels CMOS-sensor med brett omfång, höghastighetstagning med 7 bilder per sekund, intern 4K-filminspelning och inbyggd Wi-Fi och GPS. Den kombinerar hastighet och upplösning med enastående kapacitet i svagt ljus och filmfunktioner. EOS 5D Mark IV är också den första EOS-kameran med det innovativa filformatet Dual Pixel RAW, som innebär att fotograferna kan finjustera bilderna i efterbearbetningen genom att justera eller korrigera skärpepunkten, ändra bakgrundsslöja eller minska ljusslöjor.

Med ett ISO-omfång på 100 till 32 000, som kan utökas från ISO 50 upp till 102 400, ska kameran klara många ljusförhållanden. Den bättre brusbearbetningsalgoritmen ska förbättra tagningar i svagt ljus ytterligare, något som passar fotojournalister som behöver förmedla nyhetsstoff, oavsett ljusförhållanden.

EOS 5D Mark IV har ett autofokussystem med 61 punkter för att enkelt kunna spåra ansikten och färger på snabbrörliga objekt. 61 autofokuspunkter med 41 korssensorer täcker ett större sensorområde och möjliggör fokusering även vid EV -3 när sökaren används, eller vid EV -4 i direktvisningsläge. EOS 5D Mark IV kan använda extendrar med samtliga kompatibla teleobjektiv för AF vid bländare f/8 med alla 61 punkterna, inklusive 21 korssensorer för ännu större precision. Den högupplösta touchskärmen på 3,2 tum har kombinerats med en ny knapp för val av AF-område för enkel växling mellan autofokusområden. Kameran har också en avancerad 150K RGB+IR‑mätningssensor med en särskild DIGIC 6-processor för korrekt exponering och exakt objektavkänning och spårning.

Canon

Kameran tar upp till 21 RAW-bilder eller obegränsat antal JPEG-bilder i en enda serie, och där det krävs finkänslighet och minimalt ljud – till exempel för nyhetsrapportering eller när djur befinner sig i sin naturliga omgivning – kan kamerans funktioner Tyst enbildstagning och Tyst serietagning användas.

Den som vill kan även spela in i 4K. Kameran spelar in DCI 4K (4096 x 2160) med 30/25/24 bilder per sekund. Den kan också ta fram 8,8 megapixels JPEG-bilder ur 4K-filmer, något som gör den till en bra följeslagare för alla som vill växla från filmsekvenser till stillbilder. För att kunna leverera högkvalitativa bilder med streamingtjänster är det här en systemkamera med intern 4K-filminspelningskapacitet, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, tidsintervallfilm och nytt HDR-filmläge.

EOS 5D Mark IV har även flera nya och förfinade funktioner. Inbyggd Wi-Fi möjliggör fjärrhantering och säker filöverföring (FTPS/FTP) via smarta enheter som använder Canons app Camera Connect, och NFC ger direktanslutning mellan kompatibla enheter. GPS geotaggar varje bild med EXIF-data och automatiska tidsuppdateringar och för första gången är nu IPTC-metadata automatiskt inbyggda, såsom alla detaljer om en bild. Kameran är även bättre skyddad mot vatten och damm.

I samband med kameran lanseras även objektiven EF 24-105 mm f/4L IS II USM och EF 16-35 mm f/2,8L III USM. EF 24-105mm f/4L IS II USM är ett flexibelt och tåligt vardagsobjektiv för alla som vill ha skärpa från kant till kant i hela zoomområdet. Brännvidden på 24-105 mm och bländaren på f/4 passar många olika scener, objekt och ljusförhållanden. Och den förbättrade bildstabiliseringen i 4 steg och ett nytt EDM-system för filmdesign ska ge tyst bländarjustering under filminspelning. Objektivet EF 16-35mm f/2.8L III USM siktar in sig på att leverera högkvalitativa, imponerande bilder. Den flexibla brännvidden (16-35 mm) är tänkt att tilltala bröllopsfotografer och fotojournalister som tar närbilder, och den stora fasta maximala bländaren f/2,8 bör tilltala de som fotograferar i svagt ljus.

Annons
Bli en bättre Canon-fotograf

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.