DAGS FÖR FOTOEVENTET 2017

Aktuellt 31 Mar 2017

I helgen är det dags för Fotoeventet 2017, två dagar med en inspirerande fotoutställning och  bildvisningar, i Kulturens hus i Ljungskile.

Foto: Peter Muld
Foto: Peter Muld

 

Under helgen ställer 14 fotografer ut bilder inom olika genrer, och under söndagen kommer fem av dem ha bildvisning och berätta om sitt fotograferande. En av dem är Fredrik Blomqwist som bloggar hos oss på FirstFoto.se. Fredrik är en 45-årig fotograf som bor i Mölnlycke och som helst har fötterna helst i ett par simfenor. Han började fotografera under vattnet 2006, och det har sedan dess varit hans största passion. De fyra barnen får ofta agera motiv, men även natur och landskap fastnar hamnar framför hans objektiv. Fredrik har deltagit i svenska mästerskapen i UV-foto och har medalj i nordiska mästerskapen i UV-foto.

Helgens utställning kommer att gå i inspirationens tecken och ska passa alla, vare sig du är fotograf eller inte. Även den kända författaren Pia Hagmar kommer att delta med sitt senaste bokprojekt om shetlandsponnyn Svante, där Bengt Öberg tagit bilderna. Ingela Nilsson, författare och fotograf till Holgerböckerna, besöker Fotoeventet på lördagen.

 

Föreläsare under lördagen:
Lenny Johansson – Jakten på de vilda
Viktor Sundberg – Milstolpar – min fotografiska utveckling
Björn Albinson – Fånga ögonblicket
Lisa Gustafsson – Närvarande foto


Några av utställarna:
Caisa Borg – Konsertfoto
Pontus Söderman – Landskap/Natur
Agneta Dellefors Rydén – Gatufoto
Christer Larsson – Natt/kvällsfoto Göteborg
Peter Muld – Natur/porträtt

 

Läs mer på www.fotoeventet.se
Läs Fredrik Blomqwists blogg här

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.