DAGS FÖR FOTOMÄSSAN

Aktuellt 11 Nov 2016

Idag öppnar Nordens största fotomässa på Stockholmsmässan i Älvsjö och Brutus Östling, Claes Grundsten, National Geographic fotografen Ami Vitale och Pieter ten Hoopen är några av de fotografer som finns på plats.

Fotomassan2
Foto: Gustav Kaiser/Stockholmsmässan

 

I fotoutställningen på mässan visar sju svenska fotografer upp sina bilder. Alla sju har sitt egna bildspråk men där den röda tråden är passionen för bilden. Även i år bjuds besökarna på ett omfångsrikt scenprogram där experter talar om allt från trender inom fotografering till mer handfasta tips. Flera av utställarna presenterar spännande nyheter i sina montrar.

Vid sidan om fotoutställningar och seminarier där bland annat flera välkända fotografer föreläser så har utställarna i år satsat extra mycket på att presentera nyheter i sina montrar där några av dem är följande:

Nyheter hos Focus Nordic
I Focus Nordics monter premiärvisas flera nyheter för den svenska publiken. På plats visas Lumecube som är en vattentät minibelysning och de allra senaste teleobjektiven, både korta och långa.

Premiär för ny teknik av trådlös överföring av bilder
Det är Sverigepremiär för Tether Tools Case Air som är trådlös kommunikation för överföring av bilder. Nyheten presenteras i Aifos monter.

Fotosafari med Bingo Rimér
På lördagen och söndagen ger fotografen Bingo Rimér sina bästa fototips. Teori varvas med praktik och Bingo kommer visa tydliga exempel inom porträttfotografering och gruppbilder.

Mobil studio
En ny mobil kamerastudio visas upp. Det är Wacom MobileStudio Pro som visar upp sin senaste teknik med penndatorer, formgiven för att ge frihet att kunna skapa var som helst och som även klarar av att hantera stora mängder material.

Find Creatives & Portfoliobox
På plats finns svenska grundarna Gustav Degerman och Hamid Abouei. De kommer presentera deras senaste innovation Find Creatives – gratistjänsten för fotografer som utmanar LinkedIn och Adobe. Dessutom kommer de prata om deras moderbolag Portfoliobox, en av världens mest använda hemsideverktyg för kreatörer och fotografer.
Portfoliobox är ett hemsideverktyg som gör det enklare än någonsin att skapa en unik webbplats. Verktyget kräver inga kodkunskaper och du behöver inte förhålla dig till temabaserade mallar. Du kan enkelt skapa ett konto direkt via hemsidan.

Nikon
Hos Nikon finns möjlighet att testa nya produkter som bland annat Nikon D500 och actionkameraserien KeyMission som består av tre kameror som fångar bilder och filmer i 360, 170 och 80 grader. Det finns även chans att få en inblick i framtiden i form utav en VR-station där man kan uppleva en virtuell värld genom filmer som är skapade med KeyMission360.

Annons
Bli en bättre Nikon-fotograf!

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.