DET FINA MED ORDNING

Teknik 7 Sep 2015

Skapa en egen samling á la Mark Vessey

DetFinaMedOrdning-Wordpress

Mark Vessey hämtar inspiration från tanken att skapa konst av vardagliga motiv. Han spenderar sin tid med att leta efter den där sällsynta utgåvan av en tidning, eller den där boken som gör hans samling komplett. Mark utforskar varje millimeter på dem med en intensitet som bara en samlare har.

Om den här typen av tvångsmässighet låter bekant så kan det vara läge att kanalisera en del av den i din fotografering. Marks arbete upprepar en poäng vi hade om Stephen Shore på sidan 8: konstnärlig inspiration kan hittas i de mest vardagliga motiv. Många av oss växte upp med stora boksamlingar eller samlingar av tidskrifter runt omkring oss, men tänkte aldrig på att fotografera dem i deras vackra ordning (eller oordning).

Se Marks hemsida för detaljer om hans senaste konstverk ”William Shakespeare”, en komplett uppsättning av Bards pjäser.

www.markvessey.com

Sätt igång

  • Trots att Mark Vesseys bok- och tidningsryggar kan se ytliga ut så fångar de ett försvinnande ögonblick – massor med liknande material kan numera lagras digitalt, så varför ha kvar hyllor med böcker?
  • Tänk på vilka motiv runt din bostad som kan tänkas skapa estetiskt tilltalande bilder, och fundera på vad de säger om dig, dina värderingar och din tid i historien – och hur du kan tänkas presentera det hela.
  • Medan Mark fotar på ett hyperrealistiskt sätt kan du lägga till mer surrealistiska effekter genom kreativ användning av fokus (eller avsaknaden av det) och intressant bearbetning.
Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.