FÅNGA FLÖDET

Teknik 28 Jun 2016

Utveckla nya sätt att se på vattenscener.

FangaFlodet

Det traditionella sättet till att ta landskapsbilder involverar att hålla allt skarpt och bara använda en bild för att återge hela scenen. Men varför inte fullständigt vända på det här konceptet?

”För att matcha hur våra ögon ser landskapet har jag börjat använda ett 50 mm f/1,4-objektiv vid runt f/2 för att ge ett kort skärpedjup”, säger landskapsspecialisten Chris Rutter. ”Genom att ta flera bilder och fokusera på de mest iögonfallande elementen får jag en serie bilder som liknar mina individuella minnen av den scenen.”

Att ta flera bilder av en scen med en större bländare, och sedan sätta samman dem i Photoshop resulterar i ett stort ”bokehpanorama” som har ett visuellt tilltalande och supertunt skärpedjup.

Du kan även använda den här tekniken på andra sätt. ”När jag, till exempel, fotografe­rar vattenfall så tar jag flera bilder med olika slutartider från 1/500 sek till flera sekunder”, säger Chris, ”och sedan kombinerar jag dem för att skapa en känsla av kraft, klarhet och flöde i vattnet”.

www.chrisrutterphotography.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.