FÅNGA HUNDENS PERSONLIGHET

Teknik 30 Aug 2016
Foto: Andy Biggar
Foto: Andy Biggar

Gör succé med dina hundporträtt

Du behöver inte mycket utrustning för att ta fantastiska djurporträtt. Följ Andy Biggars exempel. Som en del av återhämtningen efter en stroke vid 38 års ålder köpte Andy en begagnad kamera på eBay och började fota sina hundar. Han insåg snart att han hade hittat sin nisch. Efter att ha kammat hem två andraplatser i tävlingen Dog Photographer of the Year bestämde sig Andy för att börja fota professionellt och sälja sina tjänster genom SmugMug, en av världens största fotografiska plattformar.

Andys bästa tips om du vill börja med hundfotografering? Gör det inte själv! ”Hundar är fria själar. Om du inte arbetar tillsammans med ägaren är det väldigt svårt att fånga djurets äkta personlighet”, förklarar han. ”En av de största utmaningarna är att få hunden att sitta i exakt rätt position, och du vill dessutom att den ska vara avslappnad. Så jag ber alltid mina kunder ta med sig hundens favoritgodis eller leksak så att vi kan hålla den fokuserad.”

Under en fotografering får du normalt ett fönster på maximalt 30 minuter då hunden inte blir uttråkad av att sitta och bli tillsagd vad den ska göra, så det är viktigt att du tar vara på varje sekund av den tiden. När pressen är hög hjälper det att ha en mental anteckning av vilka bilder du vill ta – kanske till och med en fysisk lista som du har förberett på förhand. Det får fotograferingen att flyta på och resulterar i en mindre uttråkad hund.”

www.andybiggar.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.