FÖRVANDLA PAPRIKA TILL KONST

Teknik 14 Mar 2016

Konvertera din stillebenbild till svartvitt

ForvandlaPaprikaTillKonst-Wordpress

Genom att avlägsna färg lägger du fokus på komposition och form, vilket är perfekt för stilleben. Från motivets position och vinkel, till var skuggorna faller och bakgrundens utseende – det är du som fattar samtliga beslut.

LÄS MER: Börja leka med maten

Några av de bästa exemplen i genren är lyckade eftersom de förvandlar till synes vardagliga objekt till något överraskande vackert. På 1930-talet förvandlade Edward Weston en enkel grön paprika till en spännande studie i form genom en serie ikoniska stillebenbilder. Vi har hämtat inspiration från honom genom att fotografera vår egen krokiga paprika.

Sätt igång

  • Skapa en enkel inomhusstudio. Allt du behöver är ett utrymme som är tillräckligt stort för att få plats med ett stativ och ett bord, med möjligheten att använda naturligt fönsterljus.
  • Om du vill ha en mörk bakgrund placerar du ut svarta material som absorberar ljuset. Låt inte din ljuskälla spilla ut på bakgrunden: vinkla bort det mörka materialet en aning från ljuset.
  • Konvertera din bild till svartvitt under efterbehandlingen. I Photoshop använder du ett svartvitt justeringslager. Tona din bild för att få en svag nyans av sepia med justeringslagret Övertoningskarta.
Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.