Fota reflektioner

Teknik 16 Okt 2013

Leta efter livfulla färger och intressanta mönster

FotaReflektioner-Wordpress Bild: Andy Bell

Du måste inte lägga pengar på den bästa utrustningen eller bege dig till pittoreska platser för att skapa abstrakta bilder. Ta till exempel Andy Bells bild här ovan av en reflektion i hörnet av en vattenfylld parkeringsplats. Andys fotoblogg på www.deceptivemedia.co.uk, är full med inspirerande abstrakter som de här, varav många är vridna och vända. ”Reflektioner fungerar bra när de vänds på, eftersom de normalt är upp och ner till att börja med”, säger han. ”Om du även inkluderar icke-reflekterande element, som i bilden med betongen och de gula linjerna, så kan kompositionen bli ännu mer intressant.”

”Vind skapar många olika mönster så att vänta på rätt mönster kan ta tid, och lugna förhållanden är normalt de bästa. När jag fotar reflektioner tenderar autofokusen normalt att fokusera på vattnets yta, så du måste justera fokusen så den hamnar på själva reflektionen.”

Sätt igång

• Tidiga morgnar är perfekta för reflektioner – solen står lågt på himmelen och vattnets yta kommer troligen vara som lugnast.

• Ta inte med dig för mycket utrustning. En standardzoom eller ett fast 50 mm-objektiv är perfekta för att bära runt hela dagen.

• Överväg att ta med en telezoom på runt 70-200 mm för att komprimera en scen och beskära ­tajtare direkt i kameran.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.