FOTOFESTIVAL I NORRKÖPING VILL VÄCKA FRÅGOR

Aktuellt 30 Sep 2016

Under Spegla 2016, som arrangeras i Norrköping den 14-16 oktober, står den fotografiska bilden i centrum.

Lasse Hallström Foto: Johan Bergmark
Lasse Hallström
Foto: Johan Bergmark

 

Bilder som berättar, bilder som berör, bilder som får en hel värld att stanna upp och bilder som vi bara passerar. Fotografi är förmodligen en av världens mest utbredda kulturformer och tack vare tekniken kan alla ta egna bilder. Men vad betyder egentligen fotografiet? Och är verkligen alla fotografer?

Trots att vi omges av bilder mer än någonsin tidigare så funderar vi sällan på deras innehåll och hur de påverkar oss. Det vill arrangörerna av de här fotografiska dagarna ändra på. Genom utställningar som väcker frågor, genom föreläsningar som bidrar med kunskap och tack vare egna upplevelser.

Under Norrköpings fotografiska dagar ges plats för presentationer och diskussioner, reflektioner och associationer. Allt med bilden och dess betydelse i fokus.

Under dessa dagar kommer Arbetets museum även att dela ut sitt årliga Dokumentärfotopris som under årens lopp gått till en imponerande skara namnkunniga fotografer. Vilka som vinner i år delgavs under sommaren och pristagarna kommer att närvara under dessa dagar.
Läs mer på www.spegla.se

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.