FOTOUTSTÄLLNING MED SUZANNE GRAHN LINDQUIST

Aktuellt 28 Apr 2017

Fotografen Suzanne Grahn Lindquist är nu aktuell med utställningen ”Växtkraft. Handkraft. Naturkraft. Foto och textil i symbios” på Fiberspace Gallery i Stockholm.

Foto: Suzanne Grahn Lindquist
Foto: Suzanne Grahn Lindquist

 

Att försöka hitta och tolka naturens former, och att fånga strukturerna i det stora såväl som i den extrema, abstrakta närbilden, är en röd tråd i Suzanne Grahn Lindquists bilder.

Spänningen ligger i att upptäcka att linjer och mönster i ett landskap också kan finnas i närbilden av ett blomblad. Handarbete har liksom fotograferandet alltid varit en del av hennes tillvaro. Snoddar, band, spetsar och tyger. I utställningen kombinerar Suzanne naturbilder med bilder på fritt knypplade spetsar samt haikudikter i en poetisk blandning.

Suzanne har varit aktiv amatörfotograf sedan sju års ålder då hon fick sin första kamera: en lådkamera. Hon deltar i internationella fototävlingar sedan många år tillbaka och har haft fotoutställning och publicerats vid flera tillfällen i de svenska fototidningarna. Suzanne är även medlem i Österlens Fotoklubb och Photographic Society of America.

Utställningen har öppet till och med 13 maj.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.