Fotoutställningen Planketgbg

Aktuellt 16 Jul 2010
Bild: Planketgbg

För tredje året i rad arrangeras nu fotoutställningen planketgbg
Planketgbg är en fotografisk utställning, en dag och en plats för fotografer och publik att mötas på. Arrangörerna Mette Muhli, ledamot i Svenska Fotografers Förbunds styrelse, och Edith Camilla Svensson, medlem i fotokollektivet Agitera Image Group vill skapa en demokratisk utställning ute på gatan där fotografiska genrer blandas och möten uppstår. Bilden lyfts ut till det offentliga rummet och blir därmed tillgänglig för alla.

Planketgbg är utställningen där där deltagarna själva bestämmer formen. Det finns plats för 130 utställare, och varje fotograf väljer en meter av planket och presenterar sina bilder utifrån egna idéer. Alla deltagare medverkar på så sätt till utställningens helhet.

I år sammanfaller utställningen med Kulturkalaset och planket flyttar in till centrum. Utsidan av det 130 meter långa planket längs Trädgårdsföreningen på Nya Allén kommer att fyllas med en rik blandning av fotografier.

En utställningskatalog kommer att framställas med en bild från varje deltagare. Nytt för i år är att dessa bilder även kommer att visas som ett bildspel på storbildsskärm under Kulturkalaset.

Planketgbg pågår mellan klockan 12 och 18 lördagen den 14 augusti, och sista anmälningsdag är den 19 juli.

Mer info om utställningen finner du här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.