FYRA NYA VÄSKOR FÖR UTOMHUSFOTOGRAFEN

Nyheter 3 Jun 2016

MindShift Gear släpper nya väskor, fyra Multi-Mount Holsters, för utomhusfotografen som vill ta med sig sin kamera på allt från en kort vandring till flera nätters övernattning.

20160602_Multi_Mount2

Med storlekar som passar flera olika typer av kameror och objektiv erbjuder väskorna fem olika sätt att bäras på: över axeln, som bälte, fäst i ryggsäck över bröstet, runt halsen över bröstet och fäst på en ryggsäck. Väskorna har även ett snabbt justerbart ”Stabilizer Strap System” som ska se till att väskan stannar på din valda position och fördelar vikten på ett effektivt sätt.

I enlighet med MindShifts strävan efter att erbjuda skydd från stormigt väder, vind, snö och damm har de nya väskorna väderblockerande element under locket samt ett regnskydd. För bästa skydd mot vädret har det yttre tyget även en vattenavstötande beläggning, och undersidan av tyget har en polyuretanbeläggning. Det yttre skalet på väskorna är konstruerat av 420 D-nylon med Durable Water Resistance för extra tålighet och styrka.

Storlekarna Multi-Mount Holster 30 och 50 har en utdragbar frontficka för snabb tillgång till olika tillbehör, som blixtar eller ett bordsstativ. Den inkluderar även en organiseringsficka och två separata öglor för korthållare och nycklar.

Axelremmen är tillverkad av neopren och har bland annat en halkmotståndig axelkudde och tvåsidig längdjustering. Väskornas nya dragkedjor, godkända enligt industrins YKK-standard, är täckta med ett rostfritt underlag, vilket ger en emaljliknande yta och tålighet och deras utformning ska även göra dem lättare att öppna och stänga för den som bär vantar. Dragkedjorna ska enligt företaget även vara mindre benägna att frysa fast och vara mycket lättare att öppna och stänga än standardvarianter.

Inne i kamerafacket erbjuder alla väskorna ett borttagbart skydd för LCD-skärmen samt justerbara väggar för olika typer av objektiv. Huvudfackets säkerhetsögla säkrar kameran i utsatta miljöer.
Väskorna finns i fyra olika storlekar, Multi-Mount Holster 10, 20, 30 och 50.

Den minsta storleken, 10, är cirka 21,5cm hög och 18,5cm bred och kan, till exempel, ta en stor spegellös kamera och en standardzoom eller ett fast objektiv eller en kompakt spegelreflexkamera och ett objektiv. Den största storleken, 50, är cirka 33,5cm hög och 21,5cm bred och kan, till exempel, ta en stor proffskamera med batterigrepp och en standardzoom. Den minsta väskan väger cirka 300 gram och den största väger cirka drygt 400 gram.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.