FYSISK PHOTOSHOP

Teknik 9 Jan 2017

Låt din bildredigering lämna datorn.

Foto: Lucas Simões
Foto: Lucas Simões

Varför inte bryta dig loss från ditt vanliga digitala arbetsflöde och använda den färdiga produkten – en utskriven bild – som startpunkt för ett helt nytt projekt? Du kan testa att måla på en bild: bränna delar av den eller göra den mer sliten, skanna in den och flytta den när den skannas, eller placera fysiska objekt över den, och sedan ta en ny bild av den. Alternativt klipper du isär bilden och sätter ihop den igen på ett oväntat sätt.

Låt dig inspireras av Lucas Simões; han skapar 10 utskrifter av en person och klipper var och en av dem till utmärkande bilder, vilka han sedan lägger över varandra för att skapa ett dramatiskt förvrängt resultat. ”Jag har ingen tydlig idé kring den färdiga bilden innan jag påbörjar processen med att skära och lappa ihop”, förklarar Lucas. ”Att ta bilderna är en process, och designen av delarna är en helt separat process, så resultatet är en blandning av båda sakerna.”

”Det är förvånande hur mycket av en person du kan få fram med den här typen av porträtt. På ett poetiskt sätt försöker jag uttrycka komplexiteten hos varje person jag fotograferar.”

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.