GÅ PÅ SAFARI I TRÄDGÅRDEN

2 Apr 2017

Ta närbilder av vilda djur och fåglar mitt i natten.

Foto: Richard Peters
Foto: Richard Peters

 

Du måste inte släpa runt ett långt objektiv runt hela världen för att ta fantastiska bilder av djur. Varför inte göra som den prisbelönte djurfotografen Richard Peters? Han satte upp kamerafällor i sin trädgård och tog bilder som gjorde honom till årets fotograf.

Till den här bilden använde Richard en Nikon D750 och ett Nikon 18-35 mm f/3,5-4,5G-­objektiv, tillsammans med tre Nikon SB-28-blixtar, en blixtkabel och en passiv infraröd rörelsesensor. ”Det är en tekniskt svår bild”, säger han. “Den långa exponeringen för stjärnorna har kombinerats med blixt och ett motiv som konstant rör sig, vilket ökar risken för spökeffekter. Det slutade med att jag använde en exponering på 30 sekunder vid f/9, ISO 1600.”

Genom att förbereda fotograferingen i ditt eget hem får du tid till att locka djur till rätt position – i alla fall i teorin. ”Jag använder jordnötter och färskt vatten för att locka till mig grävlingar, rävar, duvor, nötskrikor och kajor i trädgården”, säger Richard, ”men det finns ett element av ovisshet, eftersom de sällan går förbi kameran vid rätt position eller från rätt riktning.”

”Trädgårdsfåglar har inga problem med kameran, men det tog tre eller fyra veckor för grävlingarna och rävarna att vänja sig vid slutarljudet.”

Se Richards guide till djurfotografering på www.richardpeters.co.uk/ebook

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.