HÄMTA INSPIRATION INFÖR WORLD PINHOLE DAY

Aktuellt 25 Apr 2017

pinholeGör om din moderna kamera till en hålkamera.

Söndagen den 30 april firar världen Worldwide Pinhole Photography Day, och arrangörerna uppmuntrar alla till att bli involverade att ladda upp sina bästa bilder. Inför den stora dagen kan du passa på att hämta inspiration från WPPD-galleriet hittar du på adressen www.pinholeday.org/gallery/.

Kanske vill du själv testa att ta hålkamerabilder? Motivet kvittar, men landskap, stadslandskap, stillebenbilder och porträtt fungerar särskilt bra.

Så här förvandlar du temporärt din dyra digitala kamera till en hålkamera: ta ett kameralock i plast och borra ett hål på ungefär 5 mm i mitten. Ta lite fint sandpapper och ta bort lösa bitar. Ta en ren fyrkantig bit från en läskburk (som passar i kameralocket) och använd en nål för att skapa ett hål i mitten av fyrkanten och fila ner med sandpapper, precis som i kameralocket. Placera aluminiumbiten i kameralocket och tejpa fast så hålet i den är så nära mitten av hålet i kameralocket som möjligt. Sätt nu fast kameralocket på kameran. Nu är du redo att börja fotografera, men se till att kameran är monterad på ett stativ då det lilla hålet kräver långa exponeringar. Ställ även in kameran på det manuella läget, och börja experimentera med slutartiden då kamerans ljusmätning inte kommer fungera.

www.pinholeday.org

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.