HASSELBLAD KOMMER MED NY KAMERA

Nyheter 27 Jan 2017

Hasselblads X1D är världens första spegellösa digitala mellanformatskamera. Den väger mindre än hälften av en traditionell mellanformatskamera och inspirerad av företagets ikoniska designarv är kameran ergonomisk och kompakt.

hasseblad2

X1D:s högupplösta bakre LCD-skärm erbjuder pekkontroll för alla aspekter av kamerans funktioner. Det ikonbaserade användargränssnittet gör det snabbare att komma åt anpassningsalternativen och kameran erbjuder intuitiva visningsfunktioner som svepning och nypning för att zooma. Kameran har även en elektronisk sökare på 2,4MP för en ljus och klar bild även i svåra ljusförhållanden.

Genom att köra på en spegellös design kunde Hasselblad ta sin CMOS-sensor på 50MP och packa in den i ett format mindre än de flesta fullformatskameror.
X1D kan fånga upp till 14 steg av dynamiskt omfång, och därmed registrera detaljer från de djupaste skuggorna till de ljusaste högdagrarna. För att ytterligare förstärka den nya kameradesignen har företaget producerat en helt ny samling autofokusobjektiv som är speciellt framtagna för att matcha den höga upplösningsförmågan hos X1D.

Som ett svar på användarnas feedback har Hasselblad även lagt in olika format på bilden. De innefattar ett kvadratiskt format och det efterfrågade XPAN panoramaformatet. Sökarbilden anpassas då för att visa rätt bildområde för det valda bildförhållandet.

Kameran har ett pris på cirka 97 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.