INGA FLER FOUR THIRDS-OBJEKTIV FRÅN OLYMPUS

Nyheter 17 Mar 2017

Olympus har officiellt gått ut med att de lägger ner produktionen av sina Four Thirds-objektiv och istället fokuserar på sina Micro Four Thirds-fattningar.

Olympus

Trots att det har gått mer än sex år sedan lanseringen av den senaste kameran med Four Thirds-fattning så gjordes nedläggningen inte officiell förrän i Olympus senaste Four Thirds-katalog.
Four Thirds-standarden skapades först i ett samarbete mellan Olympus och Eastman Kodak under tidigt 2000-tal, och Olympus producerade runt 20 objektiv för systemet under namnet Zuiko Digital.

2008 lanserade Olympus och Panasonic ett nytt system vid namn Micro Four Thirds som använder samma Four Thirds-sensor, men tog bort spegelinsatsen, vilket gav den spegellösa kameran en rivstart. Olympus började sedan lansera en ny serie objektiv, specifika för Micro Four Thirds-kameror, under namnet M-Zuiko Digital och samtidigt som de spegellösa kamerorna har vunnit mark i kameraindustrin har det gamla Four Thirds-formatet haft problem i konkurrensen med APS-C-formatet.

Nyheten kommer kanske för många inte som en överraskning, men det är slutet på en stor era i Olympus historia. De var den största producenten av Four Thirds-objektiv, och Zuiko-objektiven var högt ansedda för sin starka optik.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.