Kompakt superzoom

Kompaktkameror 10 Jan 2011

Under mellandagarna passade Samsung på att berätta om företagets senaste superzoomkamera WB700. Den har ungefär samma format som ett flertal av företagets senaste kompaktkameror, men erbjuder ett objektiv med ett optiskt zoomomfång på 18x. Det innebär alltså ett omfång på motsvarande 24-432 mm i 35-mm-världen, vilket är minst sagt imponerande med tanke på kamerans storlek.

Under skalet sitter en 16-megapixles CCD-sensor, en optisk bildstabilisator, och kameran kan även filma i HD-upplösning (720p) samt fotografera i RAW-format, vid sidan om JPEG. Dessutom erbjuds en fullständig uppsättning manuella fotograferingslägen (PASM).

Med den uppgraderade smartfilterfunktionen kan du applicera digitala filter på bilderna, exempelvis mjukt fokus, halvton, fish-eye, och miniatyr.

Många digitala kameror med filmfunktion har problem med att ljudet från zoommotorn fångas upp av mikrofonen under filmning. Det problemet har utvecklarna på Samsung tagit tag i, och utrustat WB700 med en funktion som använder en avancerad ljudelimineringsalgoritm som aktivt undertrycker störande ljud.

Samsung WB700 kommer att börja säljas i slutet av mars till ett uppskattat slutkundspris på cirka 3 000 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.