Kompakt superzoomare från Fujifilm

Nyheter 10 Aug 2010
FinePix S2800HD - Bild: FujiFilm

Nu har Fujifilm lanserat en kamera som man betecknar som världens minsta zoomkamera med ett zoomomfång på 18x, vilket motsvarar 28-504 millimeter i 35-mm-världen.

Under skalet återfinns en 14-megapixelsensor, och bland de övriga funktionerna noteras bland annat ett 720p-filmläge (1280 x 720 bildpunkter), manuella fotograferingslägen och en optisk bildstabilisator. Bland kamerans portar kan även nämnas en mini-HDMI-port för snabb anslutning av kameran till en HD-förberedd TV.

Kamerans panoramaläge är värd en extra kommentar då den enligt pressmaterialet automatiskt eliminerar problemet med ojämna landskapsbilder och sneda horisonter. Det är nämligen bara att välja panoramaläget och börja fotografera. Efter att ha placerat krysset inuti cirkeln på skärmen så tar kameran automatiskt bilder, vilka därefter lika automatiskt läggs ihop till en enskild bild.

Kamerans ansiktsigenkänning erbjuder en leendeigenkänningsfunktion som först tar en bild när motivet ler. Samtidigt varnar blinkdetekteringsfunktionen om motivet blinkar så att du kan ta om bilden.

En nyhet i den senaste kollektionen kameror från Fujifilm är möjligheten att klassificera bilder så att det ska vara enkelt att snabbt kunna titta igenom sina favoritbilder.

Slutligen kan nämnas att FinePix S2800HD är utrustad med en LCD-skärm på 3-tum och erbjuder ISO-värden på upp till ISO 6400. Ström får kameran från fyra AA-batterier.

Kameran kommer att finnas tillgänglig i butik under september/oktober till ett rekommenderat pris på 2 999 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.