LEK MED MATEN

Teknik 28 Aug 2016

LekMedMaten

Koka ihop lite roliga bildidéer

Matfotografering måste inte handla om superkort skärpedjup och rustika skärbrädor. Vanessa McKeowns konceptuella arbetssätt bevisar att bilder kan vara både en tankeställare och en fröjd för ögonen.

”Jag började fundera på om man inte kunde se på mat på andra sätt”, säger Vanessa. ”Tanken bakom den här blomkålsbilden föddes ur frågeställningen: ’vad händer om hälsosam mat blir dålig?’. Mina idéer kommer från överallt, men för det mesta är det när jag väl börjar arbeta med en bild som jag blir inspirerad av andra saker.”

När det kommer till det tekniska håller Vanessa det relativt enkelt: en Canon 5D Mark III och ett 24-105 mm f/4-objektiv, med kontinuerligt ljus som ljuskälla.

Om du har drabbats av idétorka kan du ta en titt på fler av Vanessas livfulla och roliga bilder, inklusive en serie sockerkakor konstruerade av tvättsvampar, på hennes hemsida.

Var konsekvent

Eftersom intensiteten hos det kontinuerliga ljuset inte ändras ställer du in exponeringen manuellt i början av fotograferingen, baserat på en gråkortsavläsning. På så sätt förblir exponeringen konstant.

www.vanessamckeown.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.