LINE SKAUGRUD LANDEVIK PÅ GALLERI TJOLÖHOLM

Aktuellt 14 Apr 2017

Just nu ställer fotografen Line Skaugrud Landevik ut foton på Galleri Tjolöholm i Storstugan.

TjolöholmHennes intresse för fotografi uppkom när hon för första gången insåg förmågan till att kunna fånga en rörelse och återskapa det till ett fruset ögonblick. Känslan att skapa ögonblick som är unikt framtagna och kontrollerade är hennes drivkraft. Sport har alltid stått henne nära om hjärtat och varit en genomgående röd tråd inom hennes fotografi.

”Känslan av att ett ögonblick aldrig kan bli återskapat på ett exakt likadant sätt, är betydelsefull i mitt arbete och triggar mig”, säger Line Skaugrud Landevik. ”Med tiden har jag utvecklat ett stort intresse för att kombinera teknik med hastighet.”

Tillsammans med Hasselblads digitala system har hon i kombination med blixtar frusit ögonblick genom att låsa upp kamerans inre spegel. Detta omöjliggjorde i sin tur syn genom kamerans sökare och förmågan att se när modellen befann sig på rätt ställe i bild gick förlorad. Line fick i förväg ställa fokus där hon ville att modellen skulle utföra sin rörelse och helt förlita sig på min förmåga och sina instinkter att fånga det rätta ögonblicket.

Utställningen pågår fram till den 28 maj i Storstugan.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.