MCE 85 – NY SHOTGUNMIKROFON FRÅN BEYERDYNAMIC

Nyheter 4 Jun 2015

Nu lanserar Beyerdynamic en shotgunmikrofon för system- och videokameror. Nykomlingen erbjuds både i en version med och utan batteridrift

BeyerdynamicMCE85-Wordpress

Nu har Beyerdynamic lanserat en ny shotgunmikrofon för montering på system- och videokameror. Nykomlingen heter MCE85 och, enligt tillverkaren, kvalar den in i segmenten semiproffsmikrofoner och mikrofoner för videoentusiaster. Tack vare supercardoid-/lobe-karaktäristiken ska MCE85 kunna användas till mycket exakta inspelningar med begränsat ”runt omkring-ljud”. Dessutom sitter en elektretkondensatorkapsel längst fram i mikrofonröret, och den ska garantera en exakt ljudupptagning.

Ett low cut-filter kan monteras på mikrofonen för att begränsa lågfrekventa störningar som kan komma både från omgivningen och från mekaniska vibrationer.

MCE 85 finns i två olika versioner, där MCE 85 BA kan strömförsörjas med ett 1,5-voltsbatteri, vilket ska ge cirka 160 timmars driftstid. Dessutom är BA-versionen försedd med en on/off-switch, och varnar när det är cirka åtta timmars batteritid kvar. MCE 85 BA-modellen har en längd på 284 mm.

MCE 85 PV-versionen saknar möjlighet till batteriförsörjning och har en längd på 200 mm.

Båda versionerna av MCE 85 kan dessutom strömförsörjas via fantommatning från 11 till 52 Volt.

Vid köp ingår som standard mikrofonklämma med gummibandsupphängning, samt Vindskydd.

MCE 85 BA kostar 1 990 kronor, och MCE 85 PV kostar 1890 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.