MICHAEL KORS I KAMERASAMARBETE

Nyheter 4 Nov 2016

Michael Kors och Fujifilm instax har presenterat ett nytt samarbete som fångar det kreativa från både foto- och modevärlden. Tillsammans lanserar de en begränsad upplaga av Michael Kors x Fujifilm instax mini 70 direktbildskamera.

Michael-Kors

Michael Kors x Fujifilm instax mini 70 kommer i en guld-metallisk färg som fångar Michael Kors utmärkande jet-set-stil. Loggan är placerad på den tillhörande kameraväskans framsida och designerns autograf finns även i samma guldnyans på kamerans baksida, som ett godkännande från självaste Michael Kors.

Instax mini 70 har en elegant design med ett selfie-läge och en blixt som automatiskt känner av och kalkylerar omgivningens ljusstyrka samt anpassar slutartiden. Selfie-läget har dessutom automatiska inställningar samt en liten spegel bredvid linsen för att kunna fånga den perfekta selfien eller groupien tillsammans med vännerna.

Samarbetet är direkt inspirerat av Michael Kors tidigare handväskskollektion Scout – med en ny typ av silhuetter speciellt designade för att likna en vintage kameraväska. Ursprungsidén med Scout-kollektionen var att återuppliva retrostilen tillsammans med en modern funktionalitet, vilket även instaxkameran har som avsikt att göra med det ursprungliga direktbilds-fotografiet.

Scout-väskan är tillverkad i mjukt läder och har ett flertal fickor för förvaring. Den kommer i olika färger med valmöjligheten att köpa till remmar för att lätt kunna bära med sig väskan. Andra tillägg till väskan inkluderar Michael Kors designade klippbok, en nyckelring från instax samt en kamerarem i form av en guldkedja.

– Instagram har blivit omåttligt populärt vilket har väckt liv i filmen igen – och jag älskar det! Att använda direktbilder har alltid varit en väl integrerad del av min kreativa process, både för att ta bilder under förberedningen av modevisningar men även för att fota bakom kulisserna. Vi använder vår instax mini överallt; på catwalken, kontoret och till vardags. Kameran erbjuder en perfekt kombination av tidlösa bilder med glamour och modern teknik, säger Michael Kors.

Kameran säljs i ett paket med tillhörande film och kommer finnas tillgänglig exklusivt i Michael Kors butiker julen 2016 till rekommenderat pris 1 495 SEK.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.