MISSA INTE FOTOGRAFEN 2-2016

Okategoriserade 22 Jan 2016

Nu finns Fotografen 2-2016 i butik!

Fotografen-2016-02-Utvald

Fotografen nummer 2-2016 innehåller massor av spännande fotokunskaper, tester, tips och intervjuer. Nedan hittar du lite om innehållet:

• Tema: Temat i det här numret består av en fotosnabbkurs som går igenom alla de viktigaste och mest grundläggande kunskaperna inom fotografering. Läs den för att friska upp ditt minne, eller kanske till och med för att lära dig något nytt. Ibland kan det nämligen finnas anledning att gå tillbaka till ursprunget – till rötterna – för att komma vidare.

• Fototips: Bland månadens tio fotoprojekt bjuder vi på tips om hur du fotar bilder som lätt skulle kunna illustrera ordet tunnelseende, och lär dig dessutom fota bedårande husdjursporträtt, ta fantastiska nattbilder i skogen, och fota mat på ett nytt sätt. Färghantering, men framför allt färgkalibrering, är månadens tema i avdelningen Tillbaka till grunderna, och bland våra bildanalyser så avhandlar vi, bland annat, enkelhet och geometri, samt konsten att ta riktigt bra djurbilder.

• Månadens proffsintervju: I vanlig ordning har vi även träffat och intervjuat en proffsfotograf som gjort avtryck i fotohistorien, och den här gången får du stifta bekantskap med den store Terry O’neill. Dessutom har vi träffat fotografen Steve Belasco, som gjort det till sin grej att fota kusten från vingliga båtar.

• Tester: I månadens stora jämförande test har vi tagit oss an ett antal budgetkameror. Dagens kameror i instegssegmentet kan onekligen betydligt mer än deras pris antyder. Dessutom ger vi dig i det här numret en stenhård duell mellan Canon EOS 6D och Nikon D750. Dessutom har vi testat fastobjektivet Canon EF 35 mm f/1,4L II USM.

…och mycket mer i vanlig ordning.

TIDNINGEN KÖPER DU ENKLAST HOS FAKTABÖCKER.SE

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.