Modulär reflektor för foto och video

Kringutrustning 16 Sep 2011

Cine Reflector från Profoto är något så ovanligt som en modulär reflektor med siktet inställt på både foto- och videoproduktion. Lösningen gör att fotografer kan utnyttja sin kunskap om ljusformning i stillbildsmiljö även vid videofilmning då reflektorn nämligen både fungerar med blixtar och kontinuerligt ljus. Den modulära konstruktionen kombinerar filmindustrins populära PAR-reflektorer (parabolic) med Profotos Zoom-reflektor. PAR-reflektorn ökar ljusstyrkan cirka ett bländarsteg, och kan användas fristående, eller i kombination med olika PAR-linser med vilka det går att sprida ljuset på en mängd olika sätt.

Den medföljande Zoom-reflektorn erbjuder enligt tillverkaren ett skarpt och jämnt ljus, och med hjälp av Profotos Zoom-funktion går ljuset ställa i en vinkel på mellan 35 och 105° utan behov av linser. För att ytterligare kunna styra ljusformningen så kan Cine Reflector-enheten utrustas med exempelvis färgfilter och klaffskärmar.

Cine Reflector är en integrerad del av Profotos produkter inom området ljusformningssystem och fungerar ihop med samtliga Profotos blixthuvuden och kontinuerliga ljuskällor. Intressant i sammanhanget är också att Cine Reflector har ett skal i två lager vilket skyddar användaren från brännskador, men även gör konstruktionen mer robust.

Produkten erbjuder även ett paraplyfäste, och i paketet medföljer ett metallfäste för takmontering.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.