MODUS 600RT – NY BLIXT FRÅN HÄHNEL

Nyheter 19 Maj 2017

Med sin erfarenhet av batterier och trådlös blixtstyrning tar nu Hähnel klivet fullt ut och lanserar sin första blixt, Modus 600RT. Inbyggt stöd för trådlös TTL-styrning med 100 meters räckvidd samt laddbart litium-jonbatteri som klarar 550 blixtar är bara ett par av finesserna.

hahnel2

Hähnel Modus 600RT är en avancerad blixt som bland annat innehåller ett blixthuvud som kan vridas i alla riktningar, automatisk zoomreflektor med utlysning från 20 till 200 mm (fullformatsbrännvidd), stor och tydlig LCD, höghastighetssynk och inställningsljus. Med ett maximalt ledtal på 60 har den också lyskraft så det räcker för många motiv. Modus 600RT kommer även med strömförsörjning via ett kraftigt och laddningsbart litium-jonbatteri samt inbyggt stöd för radiokontrollerad trådlös TTL-blixt.
Modus 600RT kan avfyras över 500 gånger vid full blixtstyrka innan det är dags att använda den medföljande laddaren. Blixtens laddas på 1,5 sekund, tack vare Hähnel-batteriets höga spänning (10.8V). Det ska i praktiken innebära 3-4x snabbare laddningstid jämfört med AA-batterier.

Trådlös TTL-blixtstyrning är en teknik som blivit alltmer attraktiv eftersom den ger möjlighet till kreativa bilder med avancerad ljussättning på ett enkelt och smidigt sätt. Modus 600RT har integrerat stöd för Hähnels sofistikerade Viper-system, som utnyttjar 2.4GHz radiostyrning med en räckvidd på 100 meter. Till skillnad från optisk, IR-baserad TTL-styrning, som används i många andra blixtsystem, är radiostyrningen okänslig för solsken och går genom glas och väggar. Tre grupper av blixtar kan styras samtidigt, varje grupp med sina individuella inställningar. Den trådlösa styrningen fungerar också tillsammans med specialfinesser som höghastighetssynk (upp till 1/8000 sekund) och stroboskopblixt.

Hähnel Modus 600RT har en micro USB-ingång som ger användaren möjlighet att installera ny programvara, firmware.

 

Hähnel Modus 600RT börjar levereras under maj månad, till följande priser:

  • Hähnel Modus 600RT Wireless Speedlite, inklusive litiumjon-batteri och laddare: ca 2,495:-
  • Hähnel Modus 600RT Wireless Kit som innehåller blixt, litiumjon-batteri, laddare och Viper TTL-sändare: ca 2,995:-
  • Hähnel Modus 600RT Wireless Pro Kit som innehåller 2 st. Modus 600RT samt Viper TTL-sändare, 2 st. litiumjon-batterier och laddare: ca 4,995:-

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.