NATURFOTOGRAFISKA I HALLSTAHAMMAR INVIGT

Aktuellt 18 Nov 2016

Nu är det nya museet Naturfotografiska i Hallstahammar invigt. Museet är ett professionellt galleri som med sin inriktning på naturfotokonst är unikt i sitt slag i Norden.

Hallstahammar---Tomas-Lundquist
Foto: Tomas Lundquist

 

Museet går i led med kommunens nytagna vision, där kreativitet, nytänkande samt social och ekologisk hållbarhet ska genomsyra alla kommunens verksamheter – så att dagens generation kan lämna över ett bättre samhälle och en bättre miljö till kommande generationer. Galleriet innebär också en satsning på turistnäringen och man hoppas på besökare från hela Norden.

Curator och konstnärlig ledare för Naturfotografiska blir Anders Geidemark, som sedan många år är betraktad som en av Sveriges främsta naturfotografer – tillika Hallstahammarbo. Fyra till sex större utställningar kommer att ställas ut varje år. Galleriet kommer även vara en arena för debatt, samtal och folkbildning inom miljö-, natur- och klimatfrågor.

Barn- och unga under 19 år kommer att kunna besöka galleriet kostnadsfritt. Pensionärer och arbetslösa kommer att kunna gå in för reducerat pris, medans övriga kommer att få erlägga en entréavgift.

Premiärutställningen kommer att vara Naturfotografernas jubileumsutställning som uppmärksammar 50 framgångsrika år för yrkesverksamma naturfotografer.

Annons

1 kommentar

Per Wernberg 20 Nov 2016

Detta muséum kommer att utgöra ett lyft för Hallstahammars kommun men allra mest som hjälp till förståelse av natur natur och miljö i hela landet, ja hela världen.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.