Nikon CoolPix P520 – superzoomare med 1 000 mm tele!

Nyheter 30 Jan 2013

NikonCoolPixP520

Nikons senaste tillskott till superzoomkameramarknaden heter CoolPix P520, och den är bland annat utrustad med ett 42x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 24-1000 mm. Enligt Nikon ska det skarpa Nikkorobjektivet med inbyggd optisk vibrationsreducering (VR), tillsammans med CMOS-sensorn på 18,1 megapixlar, göra det möjligt att fånga snabba actionbilder eller bilder i svag belysning med hög detaljrikedom. Dessutom kan nämnas att kameran klarar en seriebildshastighet på upp till 7 bilder per sekund i full upplösning.

Den filmintresserade kan även glädja sig åt att CoolPix P520 även klarar att filma i full HD-kvalitet (1080p) i stereoljud. 3-tumsskärmen på baksidan är vinklingsbar, och gör det också möjligt att filma eller fota i annorlunda vinklar.

För mer avancerade användare finns det även manuella exponeringsinställningar (P/S/A/M), och möjlighet till en egen favoritinställning. Den inbyggda GPS-enheten registrerar dessutom den exakta positionen.

Intressant i sammanhanget är att det även går att köpa till den trådlösa sändaren WU-1a för snabb och enkel delning av bilderna via smarta enheter.

CoolPix P520 finns i färgerna mörk silver, svart och rött, och börjar säljas den 21 februari 2013. Det rekommenderade priset ligger på 3 990 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.