NJUT AV STILLHETEN

Teknik 26 Mar 2017

Fotografera gator på natten.

Foto: Vitor Schietti
Foto: Vitor Schietti

 

När många fotografer förbereder sig för en tidig start har Vitor Schietti redan varit uppe i flera timmar. Vitors projekt ”Silence” tar honom ut på gatorna i sin hemstad Brasilia mellan 01.00 och 03.00. ”Jag har alltid varit fascinerad av den unika urbana miljön, så jag började utforska den på natten när det inte fanns några bilar ute”, säger Vitor. ”Jag hade ingen aning om vart projektet skulle ta vägen, men jag förstod snabbt att ett större projekt var fött.”

Vitors råd till fotografer som gärna vill fotografera på natten? ”Var alert! Det är en tid på dygnet då många kör lite mer vårdslöst. Fotografera under nätter mitt i veckan för att undvika större folkmassor på gatorna, vilket är vanligast förekommande på fredagar och lördagar, och res lätt så att du kan röra dig snabbt. Jag använder till och med min extrakamera istället för min huvudkamera om jag snabbt behöver lämna en situation.

”Jag gav upp att fotografera en särskild gränd eftersom den var känd för sin droghandel, och så fort jag hade parkerat kom några killar fram och ville prata. Jag kände att det inte var värt risken. Jag fick även problem med polisen en gång: någon ringde dem eftersom de trodde att jag bar runt på ett vapen.”

www.schiettifotografia.com

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.