NY ACTIONKAMERA FRÅN OLYMPUS

Nyheter 27 Maj 2016

Olympus levererar nästa generations äventyrskamera

OlumpusTG-Tracker1

Tio år efter Olympus första actionkamera är det dags för nästa steg i utvecklingen och enligt företaget själva tar TG-Tracker äventyrskameror med geotaggning och logg till en ny nivå.

TG-Tracker har fem sensorer, och utöver vanlig geotaggning kan kameran även känna av och registrera acceleration, hastighet, riktning, höjd, djup och temperatur. Till exempel kan du som dyker använda din smartphone för att direkt se var bilden på den ovanliga fisken är tagen, på vilket djup, vattentemperaturen och avståndet från den punkt där dyket startade. För dig som gillar hopp loggar kameran även g-kraften som uppstår när fallskärmen löser ut, eller när du på skidor gör en 360 och landar. Du kan även söka bilder och video med hjälp av olika data när du vill visa kompisarna dina bilder.

Med Olympus kostnadsfria Image Track App (OI.Track) kan du återuppleva och dela dina äventyr samt addera lite extra dramatik med data som kamerans fem sensorer registrerat.

TG-Tracker har inbyggt Wi-Fi som gör det enklare att överföra, dela och uppleva äventyren via en smartphone och appen Ol.Track. Du kan även visa upp dina bilder och 4K-video direkt på din UHD-TV. Ol.Tracker gör det även enkelt att bläddra mellan bilder, video och all registrerad data i split-screen-läge. Data kan visas i kartform ur fågelperspektiv eller som diagram där djup/höjd över tid ritas upp.

TG-Tracker bygger på Olympus prisbelönta bildbehandling och teknik som finns i företagets systemkameror. Allt från bildprocessor TruePic VII, 5-axlig bildstabilisering och vridbar LCD-skärm. Kameran kommer även med en vidvinkelzoom som klarar ett bildutsnitt på 204 grader.

Du kan filma i 4K och i undervattensläget justerar kameran automatiskt vitbalans och andra inställningar för att ge extra liv i dykbilderna. Räcker inte ljuset till har kameran en inbyggd ljuskälla på upp till 60 lumen.

TG-Tracker är utrustad med ett extra handtag format som ett pistolgrepp, en smart selfiespegel och en adapter för att fästa kameran på bärsele eller olika fästen på sportutrustning. Handtaget ger dig extra stabilitet när det behövs och selfiespegeln underlättar fotandet i tuffa situationer när du vill själv vara med på bild. Kameran fungerar med de flesta selar och fästen på utomhus- och sportutrustning (adapter medföljer).

TG-Tracker ska klara de tuffaste miljöerna utan extra skydd och Olympus utlovar en kamera som är stötsäker upp till 2,1 meter, krossäker upp till 100 kg, dammsäker, fryssäker ner till -10° C och vattentät ner till 30 meters djup.

Kameran finns tillgänglig från och med juli och kommer kosta cirka 3 800 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.