NY ÄVENTYRSVÄNLIG KAMERA FRÅN NIKON

Nyheter 26 Aug 2016

Nu kommer en ny kamera i Nikons COOLPIX-serie, skapad för äventyr både på hemmaplan och utomlands: COOLPIX W100 med 13,2 megapixlar.

 Nikon5

Enligt kamerans specifikationer kan du simma och dyka med den ned till 10 meters djup, tappa den från 1,8 meters höjd, fota i temperaturer ned till -10 C, och dessutom ska den vara dammtålig. Du kan även direkt dela dina bilder med hjälp av SnapBridge5, en app som automatiskt för över dina bilder till din smarta enhet så att du kan lagra och dela dina bilder på sociala bilder samtidigt som du är ute på språng och med hjälp av en Bluetooth® low energy (BLE) technology upprätthåller SnapBridge en konstant lågenergianslutning mellan COOLPIX W100 och din smartphone eller surfplatta så att du kan hålla koll på din fotografering. SnapBridge iOS-appen fungerar dock endast med COOLPIX W100 efter en uppdatering av kamerans programvara, vilken blir tillgänglig under oktober 2016.

Du kan använda kameran till att spela in full HD-film (1 080p) med stereoljud med en enkel knapptryckning, och elektronisk VR (vibrationsreducering) gör filmerna jämna och tydliga. COOLPIX W100 har programmerade knappar, ett enkelt gränssnitt och en särskild barnmeny som gör att den passar fotografer i alla åldrar. När du väljer enkelt autoläge optimerar kameran alla inställningar automatiskt så att du får fina bilder varje gång, och det blir lätt att komponera bilder tack vare den tydliga TFT LCD-skärmen på 2,7 tum med 230 000 punkter – även i svagt ljus eller direkt solljus.

Kamerans porträttsystem aktiverar funktioner som Ansiktsprioriterande AF, som automatiskt identifierar motivets ansikte och fokuserar på det, och Ansiktsinramning under vatten, en funktion som fotograferar automatiskt när människors ansikten upptäcks i havet eller poolen.

Tekniska data:

  • 3x optisk zoom (30-90mm ekvivalent till 135mm formatet) samt 6x Dynamic Fine Zoom
  • Elektronisk VR
  • 13,2 megapixel
  • 1080p film med stereoljud
  • 2,7” LCD skärm
  • 177g
  • Wi-Fi/Bluetooth/NFC

 

Kameran kommer ut till försäljning i mitten av september och har ett rekommenderat försäljningspris på 1 690 kronor.

Annons
Bli en bättre Nikon-fotograf!

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.