NY BLIXT FRÅN OLYMPUS

Nyheter 23 Dec 2016

Olympus blixt FL-900R kompletterar företagets professionella sortiment av OM-D kameror och M.ZUIKO-objektiv. Med ett ledtal på 58, extrem snabbhet vid sekvensbildtagning och väderskyddat skal är den säger Olympus att den nya blixten en viktig del i Olympus proffsutrustning.

Olympus

Med FL-900R i kombination med nya OM-D E-M1 Mark II utlovar Olympus en extrem hastighet vid sekvensbildtagning. Dessutom är blixthuset rejält tätat för att klara alla vädersituationer så att du inte behöver packa ihop och återvända hem bara för att det börjar storma.

FL-900R är stänk-, damm- och frysskyddad för att matcha OM-D E-M1 Mark II-, E-M1-, E-M5 Mark II- och E-M5-kamerahus med objektiv ur M.ZUIKO PRO-serien. Den högeffektiva blixten kombinerar kraften i kamerans inbyggda bildprocessor (TruePic) med TTL-synkronisering för optimal ljussättning. Ljusspridningen täcker bildytan för brännvidder mellan 12 till 100 mm och 7 till 10 mm med den inbyggda vidvinkelpanelen. Videofilmare bör också att gilla den nya blixtens kraftfulla LED filmljus på 100 Lux. Blixten kan ställas in i Auto eller manuellt läge med möjlighet att stegvis (1 EV-steg) justera från full effekt ner till 1/32-del.

FL-900R har olika styralternativ och kan användas för högintensiv multiblixttagning i trådlöst läge. Blixten kan fästas direkt på kamerans blixtsko och användas som styrenhet och fungera som huvud- eller slavblixt. Via fyra kanaler kan upp till fyra grupper av blixtar styras från kameran och du kan styra vilka grupper som ska användas och vilken effekt varje blixt ska avge.
Blixthuvudet kan vridas 180° åt båda hållen och tiltas 90°. FL-900R synkar med funktionen High Res shot och stödjer Focus Bracketing och ett antal andra funktioner för att möjliggöra en bred palett av fotografiska uttryck.

Blixten är 81,2 mm bred, 121,4 mm hög och 125,2 mm djup (ej inräknat utskjutande delar) och väger 326 gram utan batterier.

Olympus FL-900R finns i butik i december och kostar cirka 5 990 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.