Ny kamera och nytt objektiv från Ricoh

Aktuellt 1 Jul 2016

Ricoh har kommit med en ny avancerad instegskamera, Pentax K-70. Kameran, som ersätter K-50, har en APS-C-sensor på 24MP och en design som ska stå emot de olika elementen. Samtidigt lanseras objektivet HD Pentax-DA 55-300 mm F4,5-6,3 ED PLM WR RE.

 Ricoh-kamera2

Kameran är dammtät, fryssäker och vattenresistent och har en högre upplösning jämfört med de 16MP som finns i K-50. Det är även den första systemkameran från Pentax som erbjuder Hybrid AF i Live View-läget.
Bildstabiliseringen är inbyggd i huset, och den används även för att ge kameran en pixelshift-funktion. Den rörliga sensorn gör det även möjligt att skapa en AA-filter-effekt.

AF-systemet har 11 punkter och erbjuder nio centralt placerade sensorer av korstyp, och kameran har en seriebildshastighet på sex bilder per sekund.

 

Bildsensorn Prime MII ger en maximal ISO på 102 400. Filminspelning är möjligt vid 1080/30p, och förstärks av ett 4K-intervallläge som kombinerar stillbilder i 4K-upplösning till en filmfil.
På baksidan har kameran en vridbar LCD-skärm på tre tum och 921k punkter istället för den fasta skärm som erbjöds på K-50. Avslutningsvis finns även inbyggd WiFi.
Richohs nya objektiv heter HD Pentax-DA 55-300 mm F4,5-6,3 ED PLM WR RE.
Den nya versionen kommer med ett antal nya funktioner och har bantat bort lite vikt jämfört med företagets tidigare 55-300 mm F4-5,8 ED WR-objektiv, men det är på bekostnad av ett något mindre maximalt bländaromfång.

Ricoh-objektiv2
Det nya objektivet har snabbare autofokushastigheter, samt tystare autofokusprestanda jämfört med föregångaren. Ricoh hävdar även att objektivet tillsammans med nya kameran K-70 har en ny autofokusalgoritm som ger högre precision och snabbare resultat med mörka motiv.

Objektivet är 10% lättare än föregångaren, är helt vädertätat och fokuserar ner till 0,95m.
Ricoh ger mer information om både kamerans och objektivets tillgänglighet i början av juli.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.