NY PROGRAMUPPDATERING GER NIKON D5 EN PRESTANDABOOST

Nyheter 22 Jul 2016

Nikon har lanserat en ny programvara som förbättrar funktionen hos Nikons FX-flaggskepp D5 – C: Ver. 1.10. Programvaran innebär en stor uppgradering av kamerans foto och filmmöjligheter med flera stora förbättringar, bland annat förlängd maximal filmtid (även med 4K UHD) och flimmerreducering vid stillbildsfotografering.

Nikon3

Förutom de fyra stora huvudförförbättringarna nedan innebär den nya programvaran även ytterligare uppdateringar att du nu kan filma i upp till 29 minuter och 59 sekunder med D5, oavsett bildformat/bildhastighet och filmkvalitet – även vid 4K UHD (3840 × 2160). Filmtiden var tidigare begränsad till max 3 minuter. Filmer sparas i upp till åtta filer på 4 GB var.

D5 erbjuder nu även en funktion för elektronisk vibrationsreducering vid filmning med FX- och DX-baserade bildområden. Detta minskar effekten av kameraskakningar i både horisontell, vertikal och roterande riktning (med objektivet som center), vilket är behändigt när du filmar utan stativ eller annan stabilisator. När du använder funktionen tillsammans med Nikkors optiska VR-teknik blir fördelarna ännu tydligare.

För att minimera exponeringsvariationer som, till exempel, uppkommer vid fotografering i lysrörsbelysning, har D5 nu en flimmerreduceringsfunktion för stillbildsfotografering. Med flimmerreduceringen på så känner kameran av när ljuskällan är som starkast och justerar automatiskt slutarens aktivering något för att skapa stabil exponering och färgåtergivning.

Dynamiskt AF-område gör det möjligt att fokusera på ett motiv även om det tillfälligt lämnar din primära fokuspunkt genom att använda information från omgivande punkter. Förutom de tidigare 25, 72- och 153-punkters-alternativen har D5 nu också ett dynamiskt AF-område med 9 punkter som är effektivt när du vill fokusera på små områden med ett rörligt motiv.

Du kan kostnadsfritt ladda ner uppdateringen här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.