NY SPÄNNANDE BLOGG PÅ FIRSTFOTO

Aktuellt 23 Feb 2017
Fredrik2
Foto: Fredrik Blomqwist

 

Hej Fredrik Blomqwist, undervattensfotograf och ny bloggare hos oss på FirstFoto.

Berätta lite mer om dig själv.
– Redan som liten grabb hade jag stort intresse för undervattensvärlden. Jag såg bland annat Ron och Valerie (kända uv-filmare) på tv och tyckte att hajar var det mest spännande som fanns.
Jag samlade dykprylar, såsom cyklop, fenor och dykknivar m.m. Jag fortsatte med fridykning i tonåren men tog inte dykcert förrän 1999.

Fredrik Blomqwist, ny bloggare på firstfoto.se
Fredrik Blomqwist, ny bloggare på firstfoto.se

Hur kom du in på undervattensfoto?
– Min svåger har hus på Bali, och jag fick låna hans kamera 2006. Jag blev snabbt biten och köpte ganska snart en egen. Jag och min familj har nu varit på Bali 4 ggr.
Jag har uppgraderat kameran ett par gånger under åren och har nu en systemkamera. Jag dyker med kamera året om och har rest till bland annat Egypten, Gozo (Malta), Thailand, Sydkorea och som sagt Bali. Jag tävlar även inom uv-foto. Men jag är rent allmänt fototokig och fotar väldigt mycket på land också.

Vad kan vi se fram emot i bloggen?
– Jag kommer berätta min historia med dykning och uv-foto, lite grann om tekniker och utrustning samt hur det kan vara att tävla inom detta.
Det kommer bli några berättelser om resor samt även några vardagsäventyr. Jag kommer även sticka in med lite landbilder så småningom, men framför allt kommer jag försöka förmedla min passion.

Vilken utrustning kan du inte vara utan?
– Svår fråga, det är så mycket som måste klaffa när man ska dyka med kameran, och det blir mer att fattas det något så är det kört.
Jag tar ofta med för mycket grejer men ändå så fattas det något ibland. Men kameran får väl vara absolut det minsta, då får jag iaf ut något av det hela.

Vilket är ditt bästa fotominne?
– Det har hunnit bli många minnen, men en av de grejer som sticker ut lite extra kan vara den gången jag såg en fågel flyga under vattnet. Den historien kan nog klämmas in i bloggen sen någon gång.

Tack Fredrik, vi ser fram emot dina inlägg!

Här kan du läsa Fredriks blogg.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.