Ny spegellös från Samsung

Systemkameror 7 Jan 2011


Nu har Samsung lanserat efterföljaren till företagets spegellösa kamera NX10. Den nya modellen har, inte helt förvånande, fått beteckningen NX11, och är bland annat kompatibel med i-Function-funktionen som introducerades i samband med lanseringen av Samsung NX100.

I-Function-funktionen gör det möjligt för fotografen att med vänsterhanden byta kamerainställningar genom att trycka på en knapp inbyggd i kompatibla objektiv, och det intressanta i sammanhanget är att det kan ske utan att användaren behöver ta ögat från sökaren. I-Function-funktionen ger direktåtkomst till inställning av slutarhastighet, bländare, exponeringskompensation, vitbalans, och ISO-värde.

Ytterligare en nyhet i NX11 är ett nyutvecklat handgrepp, vilket ska göra fotograferingen både enklare och mer komfortabel. Dessutom erbjuds ett smart panoramaläge som tillåter plåtning av panoramabilder i ett enda svep.

Förutom nyheterna delar NX11 övriga specifikationer med NX10-modellen, vilket bland annat innebär en 14,6-megapixelsensor i APS-C-storlek, inbyggd blixt, elektronisk sökare, 3-tums AMOLED-LCD-skärm, och en möjlighet att spela in film i HD-upplösning (720p).

Samtidigt passar Samsung på att lansera ytterligare två nya i-Function-objektiv, nämligen ett 20 mm pannkaksobjektiv, och ett zoomobjektiv på motsvarande 20-50 mm.

NX11 kommer att säljas i paket tillsammans med en uppdaterad version av det ursprungliga kitobjektivet på 18-55 mm. Den stora nyheten i det sammanhanget är att objektivet utrustats med i-Function-funktionalitet.
NX11 kommer att börja säljas under mars månad, och pris var inte fastställt när det här skrevs.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.