Ny superzoom med Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

Objektiv 29 Jun 2012

I likhet med Nikon släpper även Sigma en superzoom i sommar. Sigma 18-250mm F3,5-6,3 DC Macro OS HSM är en kompakt zoom, anpassad för kameror med APS-C sensor och täcker hela spektrat för vidvinkel-, tele- och makrofotografering. Tack vare en helt ny optisk konstruktion har Sigma lyckats slimma ner storleken till 73,5 x 88,6 cm och 470 gram.

Närbildsgränsen har förbättrats till en minsta närgräns på 35 cm i hela zoomomfånget. Maximal förstoringsgrad är 1:2,9 och i makrofotografering är en förstoringsgrad på upp till 1:2 möjlig.

Sigma har redan ett 18-250 mm objektiv i sitt sortiment men enligt dem själva skiljer de båda sig åt, bland annat genom makrofunktionen och användningen av TSC-material (Thermally Stable Composite) som i nuläget endast används av Sigma. Det ska se till att tunnan inte utvidgas eller dras samman under extrema temperaturvariationer. Det bidrar även till objektivets mindre storlek.

I sin nya superzoom har Sigma arbetat in dubbelsidiga asfäriska linser samt gjort om designen för att få till en mer kompakt filterdiameter.

Sigmas SLD-glas (Special Low Dispersion) och tre asfäriska linsglas ska både kompensera för kameraskak och korrigera färgavvikelser.

Objektivet är också utrustat med Super Multi-Layer Coating för att minska linsöverstrålning och spökeffekter, en Hyper Sonic Motor (HSM) för snabb och tyst autofokus och en rundad, sjubladig diafragma för att skapa rund oskärpa i för- och bakgrund.

Objektivet kommer med fattning för Canon, Nikon, Sony, Pentax och Sigma. Det släpps i juli men priset har ännu inte blivit fastställt.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.