Ny toppblixt från Nikon

Kringutrustning 9 Dec 2011

Nikon lanserade nyligen efterträdaren till den populära SB-900-modellen, och efterföljaren får inte helt oväntat namnet SB-910. Nykomlingen är en kraftfull blixt med ett maximalt ledtal på 56. Det är tillräckligt med kraft för att belysa motiv både som upplättningsblixt och som enda ljuskälla.

Blixten ska ha en bra zoomförmåga och ska klara optik med brännvidder på mellan 17 till 200 mm med bibehållen jämn ljussättning. Huvet är vinklingsbart och kan vinklas uppåt i 90 grader och nedåt i 7 grader, och även vridas horisontellt i 180 grader åt både höger och vänster.

Menysystemet och manöverreglagen har byggts om jämfört med föregångaren vilket ska göra blixten mer lättanvänd. Dessutom har man tänkt på att blixten ofta används i mörker och därför har gjort de flesta knapparna belysta. Vissa knappar har dessutom skåror för att du enkelt ska kunna känna hur de är inställda.

SB-910 ingår även i Nikons Creative Lightning-system och kan därmed på ett enkelt sätt integreras med andra blixtar.

Den nya blixten kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden från mitten av december och prislappen hamnar på cirka 4 000 kronor.

Annons

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.