Ny utställning med Pieter ten Hoopen

Aktuellt 11 Okt 2016

Fotografiska i Stockholm har öppnat for Life-uställningen Spirit for Change där fotografen Pieter ten Hoopen har följt indiska egenföretagare inom hållbart miljöarbete.

Foto: Peter ten Hoopen
Foto: Pieter ten Hoopen

Fotografiska for Life-utställningen Spirit for Change speglar möjligheterna till förändring. Att det går att bryta destruktiv fattigdom mot kreativt framtidshopp. Att utvecklingen kan vändas så att liten tuva kan få ett stort lass att hållbart börja växa, snarare än fortsätta att välta generation efter generation. Det behövs så lite för att göra så stor skillnad. Det visar denna hoppingivande utställning med Pieter ten Hoopens bilder från Hand in Hand-projekt, med fokus på miljöarbete, i en av Indiens fattigaste delstater.

I Indien lever 400 miljoner människor i extrem fattigdom. Det är främst de som drabbas hårdast av landets enorma miljöproblem. För att lyfta de hållbara möjligheterna som finns för att förbättra både miljö och livsvillkor, presenterar Fotografiska tillsammans med Hand in Hand och fotograf Pieter ten Hoopen utställningen Spirit for Change. En lågmäld och poetisk porträttering av en liten del av Indiens enorma landsbygd, där utvecklingen som pågår präglas av känslan att förändring till det bättre är möjligt. Något som är nödvändigt att sprida, för att FN-målet att till 2030 eliminera fattigdomen i Indien ska ha en chans att kunna nås.

Foto: Peter ten Hoopen
Foto: Pieter ten Hoopen

– Vi vill med våra Fotografiska for Life-utställningar bidra till att rikta fokus på viktiga samhällsfrågor. Hållbarhet, i alla dess bemärkelser, är något vi brinner för och vår vision är att ”Inspiring a more conscious world”, vilket denna utställning är ett mycket gott exempel på, säger Jan Broman, Fotografiskas vd och en av grundarna.

Bilderna visar vad som sker när det finns möjligheter att förändra sin situation, ta sig ur armod och bygga något nytt och bättre, ett värdigare liv. Att det finns ”Spirit for Change”. Det kan vara människor som via sitt egna småföretag skaffar sig en ny inkomst, fått bot för en sjukdom, läshungriga barn som suger i sig kunskap och arbetar med att skapa nya livgivande miljöer, där det tidigare var kaotiska sopberg.

Utställningen visas till och med den 11 december.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.