NY VERSION AV NIKON-OBJEKTIV

Nyheter 16 Dec 2016

Nikon har gjort objektivet AF-S Nikkor 70-200 mm f/2,8E FL i FXformat snabbare, lättare och smidigare än någonsin tidigare.

Nikon2

Den här senaste versionen av objektivet har en rad förbättringar som ska göra skillnad ute i fält vare sig man fotograferar sport, action, nyheter eller reportagebilder. Bättre AF-spårning och exponeringskontroll, liksom VR SPORT-läget, ska enligt Nikon ge utmärkta serietagningsegenskaper. Jämfört med föregångaren ska det nya objektivet ge bättre resultat ända ut i bildrutans kanter, och en minskad vinjettering. Det närmaste fokusavståndet är nu bara 1,1 m, och den maximala avbildningsskalan ökar från 0,11× till 0,21×. Konfigurerbara knappar på objektivhuset gör hanteringen smidigare, och zoomringen och fokusringen har bytt plats för bättre balans. Tack vare det nya höljet i magnesiumlegering och HRI- och fluorit-elementen är det här objektivet både lättare och hållbarare än någonsin.

Med hjälp av Nikons senaste VR-teknik är det möjligt att fotografera med upp till fyra steg längre slutartider än utan VR, och funktionen aktiveras så fort slutaren trycks ner halvvägs.
SPORT VR-läget ger en stabil sökarbild när man fotograferar mycket snabba händelser. Den förbättrade AF-spårningen ska göra att fotografen kan reagera snabbare och mer exakt på autofokusändringar och en mekanism för elektromagnetisk bländarstyrning ska ge en mycket stabil automatisk exponeringskontroll – även vid snabb serietagning.

En helt ny optisk konstruktion ska, enligt Nikon, ge överlägsen prestanda från kant till kant. Den nya optiska designen innefattar sex ED-glaselement, ett linselement med fluoritglas och ett element med högt brytningsindex (HRI). Nano Crystal Coat-beläggningen ska minska risken för ghost-effekter och linsöverstrålning och ge klarare bilder, samtidigt som färgblödning, kromatisk aberration och förvrängning kontrolleras genom hela zoomområdet.

Annons
Bli en bättre Nikon-fotograf!

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.