NYA XCD-OBJEKTIV FÖR HASSELBLAD X1D

Nyheter 24 Mar 2017

Efter den lyckade lanseringen av X1D 2016 introducerar Hasselblad nu fyra nya XCD-objektiv. XCD 120 mm Macro är det första objektivet ett komplettera den existerande XCD-familjen, och det kommer finnas tillgängligt i slutet av juni 2017.

Hasselblad_Utvald

120 mm f/3,5-objektivet för samman det kompakta formatet hos XCD-serien med maximal optisk kvalitet över hela bilden med ett platt bildfält. Objektivet är lämpligt för både närbildsfotografering upp till en bildskala på 1:2, och även som ett mellanlångt telefoto för porträtt eller annan fotografering som kräver en längre brännvidd. Automatisk eller manuell fokusering går från oändlighet till 1:2 utan att mellanringar behövs.
Precis som de andra XCD-objektiven har XCD 120 mm Macro en integrerad central slutare som erbjuder en lång rad slutartider och full blixtsynkronisering upp till 1/2000 sekund.

Hasselblads produktchef, Ove Bengtson, kommenterade: “XCD 120mm Macro kompletterar de existerande XCD-objektiven med autofokus som utvecklades för att stödja optisk kvalitet och portabilitet. Det här är det första tillskottet i XCD-serien under 2017 och vi ser fram emot att lansera flera objektiv senare i år.”
Under kommande 12 månader kommer Hasselblad även lansera XCD 35-75 mm Zoom, XCD 65 mm, och XCD 22 mm Wide Angle. I början av 2018 kommer X1D ha tillgång till sju anpassade XCD-objektiv och alla tolv HC/HCD-objektiv med hjälp av XH-adaptern.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.