NYTT MAKROOBJEKTIV FRÅN SONY

Nyheter 14 Okt 2016

Sony har lanserat ett nytt fullformatsobjektiv för sitt E-fattningssystem. Objektivet, FE 50 mm f/2,8 Macro, presenteras som ett objektiv perfekt för vardagsfotografering.

Sony50mm2

Objektivet har en maximal bländare på f/2,8 och med sin 1:1-makrokapacitet ska fotografen kunna komma riktigt nära motivet. Objektivet har flera kontrollfunktioner, inklusive fokuslägesväljare, fokusområdesbegränsning och fokuslåsknapp, som ska ge en kvalitativ makrofotografering för ett brett spektrum av användare.

Sony riktar utöver makro in objektivet på både landskaps- och porträttfotografering, samt erbjuder ett kortast fokusavstånd på 0,16m och en vidare bildvinkel för att fånga mer bakgrund jämfört med makroobjektiv med längre brännvidd.

Med en vikt på endast 236 gram är objektivet både lätt och portabelt, och dess damm- och vädertätningar gör det möjligt att använda det i olika väderförhållanden. Det nya objektivet har ED-glas (Extra-low Dispersion) som ska kompensera för kromatisk aberration vid nära fokusering.

Objektivet har en cirkulär bländardesign för effektiv bokeh och den optiska och mekaniska konstruktionen ska ge mindre linsöverstrålning och spökeffekter utan motljusskydd.

Objektivet släpps i oktober och kostar cirka 5 900 kronor.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.